Tulosta

Särkylääkkeet

Särkylääkkeet

 

Suomessa myytävät särkylääkkeet voidaan jakaa tulehduskipulääkkeisiin, kipu- ja kuumelääkkeeseen sekä keskushermoston kautta vaikuttaviin kipulääkkeisiin.  Tulehduskipulääkkeillä tarkoitetaan yhdisteitä, joilla on tulehdusta ja kipua lievittävä sekä kuumetta alentava vaikutus. Osa tulehduskipulääkkeistä on saatavilla apteekista ilman reseptiä, mutta voimakkaimmat vahvuudet vaativat lääkemääräyksen.

Kipu – ja kuumelääkkeillä tarkoitetaan parasetamolia sisältäviä tuotteita, joilla on kipua lievittävä ja kuumetta alentava vaikutus. Pienemmät pakkauskoot parasetamoli valmisteista on saatavilla apteekista ilman reseptiä.

Keskushermostoon vaikuttavat särkylääkkeet vaativat aina lääkemääräyksen ja ne ovat yleensä kolmiolääkkeitä. Joka vuosi yli miljoonan suomalaista käyttää särkylääkkeitä erilaisiin akuutteihin ja kroonisiin kipuihin sekä tulehduksiin. Noin Kolmasosa kaikista särkylääkkeistä hankitaan apteekista ilman reseptiä. Tulehdussärkylääkkeitä otetaan eniten tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidossa. Särkylääkkeitä käytetään yleisesti myös erilaisten särkyjen, migreenin, kuukautiskipujen sekä kuumeen hoidossa. Yleisesti flunssaan käytettävät valmisteet sisältävät myös tulehduskipulääkkeitä, joten flunssan aikana on syytä ottaa huomioon mitkä valmisteet sopivat käytettäväksi yhtä aikaa.

Kuten kaikilla lääkkeillä, myös särkylääkkeillä on haittavaikutuksia. Yleisimmät haittavaikutukset kohdistuvat ruoansulatuskanavaan ja erityisesti mahalaukun ja ohutsuolen alkuosaan. Vähintään joka kolmannen vakavan mahahaavan on arvioitu liittyvän tulehduskipulääkkeiden käyttöön. Lähes 200 ihmistä kuolee vuosittain Suomessa tulehduskipulääkkeiden aiheuttamiin ruoansulatuskanavan vaurioihin.

Suomessa ylivoimaisesti eniten käytetty särkylääke on Burana, joka sisältää vaikuttavana aineena ibuprofeenia. Ilman reseptiä apteekista voi ostaa kerrallaan 30 kappaletta ibuprofeeni 400 mg sisältäviä tabletteja. Ibusal sekä Ibuxin sisältävät myös ibuprofeenia vaikuttavana aineena. Toinen ilman reseptiä saatava tulehduskipulääke Aspirin sisältää vaikuttavana aineena asetyylisalisyylihappoa. Aspiriinille löytyy myös rinnakkaisvalmiste nimeltä Disperin. Kipu- ja särkytiloihin, joihin ei liity tulehdusta, kannattaa käyttää vatsaystävällisempää parasetamolia sisältävää valmistetta, kuten Panadol, Pamol tai Para-tabs.


Näytä yhdellä sivulla
Lajitteluperuste:

Lääke FINREXIN euka-mentholinmakuinen flunssalääke 10 tai 20 annosjauhetta

Finrexin-valmisteet on tarkoitettu tilapäiseen käyttöön lievittämään kuumetta ja erilaisia särkytiloja, kuten päänsärkyä, lihaskipuja ja kurkkukipua. Finrexin sisältää vaikuttavana aineena asetyylisalisyylihappoa, joka lievittää särkyä ja alentaa kuumetta. Kofeiini vähentää väsymystä. Lisäksi valmiste sisältää C-vitamiinia. Finrexin annosjauhe liuotetaan lasilliseen kuumaa vettä. Pitkäaikaiseen käyttöön ja alle 16-vuotiaille vain lääkärin määräyksestä. Finrexiniä on saatavilla sitruunan-, mentolinmakuisena ja Finrexin Neo-valmistetta mustaherukan makuisena juomajauheena.
alkaen 7,41 €
1 kpl = 0,74 €

Lääke KETO 25 mg kipulääke 15 tablettia

Keto-tablettien sisältämä ketoprofeeni on tulehdusta, kipua ja kuumetta lievittävä tulehduskipulääke. Keto-tabletteja käytetään tilapäisesti kiputiloihin, kuten lihas- ja nivelkipuihin, päänsärkyyn, reumasärkyyn, kuukautiskipuihin tai hammassärkyyn sekä tilapäisesti kuumeeseen ja muihin nuhakuumeen ja influenssan oireisiin. Alle 12-vuotiaille ja pitkäaikaiseen, yli viikon kestävään käyttöön vain lääkärin määräyksestä.
3,78 €
1 kpl = 0,25 €

Lääke KETOMEX 25 mg 15 tablettia

Ketomex on särkylääke nopeaan tilapäisen kuumeen alentamiseen ja kivun kuten päänsäryn, kuukautiskipujen tai hammassäryn hoitoon. Sen vaikuttavana aineena on ketoprofeeni. Ketoprofeeni imeytyy nopeasti ja kipua poistava vaikutus saadaan myös nopeasti. Alle 12-vuotiaille ja pitkäaikaiseen käyttöön vain lääkärin määräyksestä.

3,97 €
1 kpl = 0,26 €

Lääke PAMOL 500 mg 10 tablettia

Pamol 500 mg sisältää parasetamolia, jota käytetään lievän kivun, kuten päänsäryn, hammassäryn, kuukautiskipujen ja lihas- ja nivelkipujen, oireenmukaiseen hoitoon. Valmisteella on kuumetta alentava vaikutus.
alkaen 2,92 €
1 kpl = 0,29 €

Lääke PANADOL PORE 500 mg 12 poretablettia

Panadol-poretabletteja käytetään alentamaan kuumetta ja lievittämään kipua tilapäisten särky- ja kuumetilojen, mm. hermo- ja lihassärky, päänsärky sekä kuukautiskivut, yhteydessä. Panadol Poreen vaikuttavana aineena on parasetamoli, jolla on hyvä kipua lievittävä ja kuumetta alentava teho. Neutraalinmakuinen, yksittäispakattu Panadol Pore kulkee kätevästi mukana taskussa tai laukussa. Alle 4-vuotialle ja pitkäaikaiseen käyttöön vain lääkärin määräyksestä. Alle 4-vuotiaille suositellaan Panadol -peräpuikkoja tai oraalisuspensiota.

alkaen 4,05 €
1 kpl = 0,34 €

Lääke PARACETAMOL ratiopharm 500 mg 10 tai 30 tablettia

Paracetamol-ratiopharm on kipulääke, joka alentaa myös kuumetta. Vaikuttavana aineena on parasetamoli. Parasetamolia käytetään mm. lihas-, hammas- ja päänsärkyyn, kuukautiskipujen hoitoon sekä tilapäisiin muihin kipuihin sekä virusten aiheuttamaan nuhakuumeen hoitoon. Parasetamoli ei ärsytä ruoansulatuskanavaa ohjeen mukaisessa käytössä. Se sopii tilapäiseen kivun lievitykseen myös raskaana oleville, astamaatikoille ja mahahaavapotilaille. Alle 3-vuotiaille ja jatkuvaan käyttöön vain lääkärin ohjeen mukaan.
alkaen 2,12 €
1 kpl = 0,21 €

Lääke PARAMAX FORTE 1000 mg 5, 10 tai 15 tablettia

Paramax Forte on markkinoiden ensimmäinen 1000 mg eli 1 gramman vahvuinen parasetamolivalmiste itsehoidossa. Parasetamolia käytetään mm. lihas-, hammas- ja päänsärkyyn, kuukautiskipujen hoitoon sekä tilapäisiin muihin kipuihin virusten aiheuttaman nuhakuumeen ja influenssan yhteydessä. Parasetamoli ei ärsytä ruoansulatuskanavaa ohjeen mukaisessa käytössä. Alle 12-vuotiaille (alle 40 kg painaville) ja pitkäaikaiseen käyttöön vain lääkärin määräyksestä

alkaen 2,30 €
1 kpl = 0,46 €

Lääke PARAMAX JUNIOR 250 mg 10 tablettia

Paramax Rap Junior 250 mg –tabletteja käytetään tilapäisesti kuumeen alentamiseen sekä lievien ja kohtalaisten kiputilojen oireenmukaiseen hoitoon kuten päänsärkyyn, hammassärkyyn, kuukautiskipuihin, lihas- ja nivelkipuihin sekä leikkausten jälkeiseen kipuun. Paramax Rapin vaikuttava aine on parasetamoli, joka on hyvin siedetty kipulääke kuumeen ja kivun oireenmukaisessa hoidossa. Parasetamoli ei ärsytä ruoansulatuskanavaa, joten myös maha- ja pohjukaissuolihaavapotilaat voivat käyttää sitö. Alle 3-vuotiaille ja jatkuvaan käyttöön vain lääkärin ohjeen mukaan.
2,55 €
1 kpl = 0,26 €